Tuesday, August 30, 2011

Fly, Baby, Fly

Ini kerje manusia forever alone bile buat post blog back to back dalam mase 1 jam. Baru sekejap tadi dapat duit raya lumayan dari saudara mara. Tu baru satu keluarga dah dapat RM156 tambah yang semalam RM50 (duit raya advance payment).


Baiklah, saye rase semua pun well aware yang student UCD nak berhambus 3/9 ni. Which is including me. Sangat haromm bile ade yang cakap kene beraya sekejap je. You said that to the wrong people, cik kiah. Saye cukup dengan raye sehari. Sehari ni pun saye dah mati kutu nak buat ape sampai dah terpaksa dengar lagu classical dalam iTunes (nampak tak kaitan tu?). So memang tak kesa fly bile. Even hari ni kene berhembat hembatan dengan luggage ke KLIA pun tak ape. Asal kan duit raya masuk, tak gitu?


Untuk preparation nak fly, mesti lah dah beribu riban saye habiskan. Setakat seratus dua tu tak mampu nak puaskan nafsu serakah berbelanja besar. Saye habiskan paling banyak pade stationery (RM230), baju semua kurang RM200 tapi berhelai helai (Read:kurang RM200 times unknown X).


Of all the things I bought, foods saye tak beli. Mungkin nanti beli di KL je. Semua barang bersepah dalam rumah, ade dalam bilik ade luar bilik ade kat rumah kakak. Checklist pun tak buat lagi. Susah bile semua kene handle sendiri tapi seronok sebab pengalaman tu sendiri yang rasa.


Bile dok pikiaq balik, betul betul rase tak sangke, impian dari kecik, dari tadika nak fly oversea akhirnye jadi kenyataan. Syukur alhamdulillah. Cita cita asal nak masuk RCSI nehh, semangat dok tulis RCSI mase nak interview MARA. Sampai je KMB, cita cita tu disimpangkan sikit. I blame the seniors. LOL. 


Saye ni kalau nak cakap lucky, bukan setakat lucky je, dah ber lucky lucky. Bayangkan dari sekolah rendah bawak ke KMB, journey tu alhamdulillah Allah permudahkan. Tak ade yang sangkut. Plus ramai pulak tu senior yang tolong saye. Kalau nak harapkan keluarga saye mereka pun mungkin tak tau care yang terbaik, pertolongan senior2 ni jugak yang banyak mempermudahkan saye dalam banyak hal. Thanks a lot.


Saye tak mintak pun orang hantar saye ke airport tu. Jangan susah susah. Pergi je beraye puas puas. Tapi kalau insist tu, jangan segan segan. Bawak duit raya, tu penting. KLIA ade money changer okay. Take note.


Dalam hustle bustle nak berangkat ni, tersentuh jugak la hati sebab arwah ayah dah tak ade. Tak sempat nak berkongsi kegembiraan dengan arwah. Mase makan pagi tadi, nak menangis dah, selamat dapat tahan plus ade selsema sikit so tak kantol. Selamat selamat. 


Saye ade a very long overdue post pasal KMB, that would be the end post about that awesome college. Will post it later tonight or kejap lagi, biase la, raye orang forever alone memang macam ni.